Podsumowanie Roku

Wesołych Świąt

Spotkanie wigilijne w Urzędzie Marszałkowskim

Dnia 19-12-2017 w Urzędzie Marszałkowskim odbyło się spotkanie wigilijne pracowników Urzędu Marszałkowskiego oraz zaproszonych gości w tym samorządowców, parlamentarzystów, duchownych.

Wysłuchanie publiczne

Z inicjatywy Polskiego Stronnictwa Ludowego,  w dniu 18.12.2017 w Urzędzie Marszałkowskim odbyło się publiczne wysłuchanie projektu nowej ordynacji wyborczej. Z uwagi na fakt, że w sposób skandaliczny została pominięta debata nad wprowadzanymi zmianami na poziomie parlamentu, dyskusja została przeniesiona na forum Sejmiku. Gościem specjalnym był Poseł na Sejm RP Paweł Bejda (PSL). Naprawiamy błędy rządzących.

Wigilia w Namysłowie

W dniu 15.12.2017 w Namysłowie zostało zorganizowane spotkanie świąteczno-noworoczne powiatowej organizacji PSL.

Poparcie rośnie

Nasza praca przynosi efekty. Polki i Polacy zauważają negatywne skutki dopychanych kolanem reform Prawa i Sprawiedliwości i chcą normalności. Notujemy regularny wzrost poparcia. Jak mówią analitycy, w sondażach od punktów procentowych, ważniejszy jest trend.

Wolne wybory

Działania rządu są ukierunkowane w stronę zawłaszczenia samorządów. PSL sprzeciwia się zmianom proponowanym przez obóz rządzący: