Rakoczy wciąż na czele OROT-u. Nie miał kontrkandydata

Stanisław Rakoczy ponownie prezesem Opolskiej Regionalnej Organizacji Turystycznej. Podczas walnego zgromadzenia sprawozdawczo-wyborczego w spokojnej atmosferze podsumowano dwuletnią kadencję.
Rakoczy piastuje stanowisko od 2007 roku, a w dzisiejszym głosowaniu nie miał kontrkandydata. Nowy-stary prezes cieszy się z mandatu zaufania, ale bardziej satysfakcjonuje go rozwój OROT-u. – Kiedyś byliśmy kopciuszkiem, a dziś nasza organizacja jest jedną z wiodących w kraju – ocenia.

- Mamy naprawdę bardzo dobre wykorzystanie pieniędzy unijnych. Robimy znakomitą promocję i sprzedajemy produkt turystyczny, który przede wszystkim potrafimy znaleźć. Nie jest łatwo stworzyć produkt, bo nie chodzi o to, żeby turysta przyjechał na chwilę. Ważne jest podanie produktu i skłonienie go do pozostania tu dłużej – niech zanocuje choć raz i zje coś naszego. Na przykład teraz mamy Opolski Szlak Kulinarny, a to fantastyczny pomysł – przekonuje.

Rakoczy dodaje, że OROT będzie chciał trafić szczególnie do turystów z Niemiec, Aglomeracji Śląskiej i mieszkańców opolskich miast, którzy preferują wypoczynek weekendowy.

Źródło : radio opole