Dzień Kobiet

Tegorocznym gospodarzem wojewódzkich obchodów Dnia Kobiet w Ruchu Ludowym była organizacja powiatu kluczborskiego. Jak co roku uczestniczyli w nich przedstawiciele władz wojewódzkich i powiatowych, działacze samorządowi różnych szczebli. Panie przywitał Prezes Zarządu Wojewódzkiego PSL – kol. Stanisław Rakoczy, składając życzenia działaczkom  i sympatyczkom Polskiego Stronnictwa Ludowego z okazji  święta kobiet. Były to zarówno podziękowania za pracę na rzecz Stronnictwa, za wspaniały wynik w wyborach samorządowych ale i życzenia dotyczące życia osobistego. Prezes Rakoczy nie omieszkał wspomnieć o wyborach prezydenckich przybliżając zebranym sylwetkę naszego kandydata Adama Jarubasa . Wraz  z wicewojewodą opolskim Kol. Antonim Jastrzembskim wręczył wszystkim paniom czerwone róże. Spotkanie przebiegało w bardzo sympatycznej atmosferze.

Adam Jarubas – Kandydat Polskiego Stronnictwa Ludowego na Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej odwiedził Opolszczyznę. Swoją wizytę na Ziemi Opolskiej w dniu 27 lutego rozpoczął spotkania
z Biskupem Ordynariuszem Opolskim Andrzejem Czają. Kolejnym punktem programu była konferencja prasowa w Domu Ruchu Ludowego. Nasz kandydat na Prezydenta był także gościem opolskich mediów, m.in. Loży Radiowej Radia Opole. Po południu Adam Jarubas odwiedził opolskich studentów w Collegium Maius na Placu Kopernika a także złożył kwiaty pod Pomnikiem Bojowników o Polskość Śląska Opolskiego oraz pod tablicą upamiętniającą pobyt Stanisława Mikołajczyka w Opolu. Kandydat spotkał się także z aktywem PSL woj. opolskiego oraz z samorządowcami oraz uczestniczył w koncercie Gala Noworoczna w Filharmonii Opolskiej.